Agrárdigitalizáció Magyarországon? Te hány pontra értékelnéd?

By | 2024.02.08.
ÉRDEKES kérdést tettek fel hazai döntéshozóknak, vezetőknek február 6.-n a PREGA-n:
Agrárdigitalizáció Magyarországon? Te hány pontra értékelnéd?
Több szempontból is érdekes helyzet. Egyrészt mutatja, hogy nálunk fajsúlyosabb emberek ezt hogy látják, másrészt azt is, hogy ez önbeteljesítő jóslatként is működhet, azaz, ha alulra értékelik, ront, ha túl, akkor pedig elbizakodottá tesz. A cikkből kiderül, hogy sikerült-e megtalálni a mértéket.
Azt viszont külön kiemelném, hogy ” Harsányi Zsolt szerint nem lehet egységesen értékelni a különböző ágazatokat, hiszen az állattenyésztésben, például a tejelő szarvasmarhatartásban számos esetben már most világszínvonalú technológiával és adatelemzéssel találkozunk.” hozzáteszem: itthon, a gyakorlatban, a napi termelésben, gazdálkodásban. Harsányi Zsolt az Axiál Kft ügyvezető-tulajdonosa, és az Axiál portfóliójában is szerepelnek állattartási gépek, technológiák (lásd a https://www.axial.hu/gepek).
Mondjuk a beszélgetők között szívesen láttam volna kifejezetten állattartási megoldással foglalkozó képviselőt – ezen még dolgoznunk kell, hogy a megfelelő arányok kialakuljanak az ágazati képviseletben 🙂