Alexy Márta PhD agrármérnök

By | 2024.06.27.

Alexy Márta PhD agrármérnök, az ELTE Informatikai Karának docense, az Óbudai Egyetem tudományos főmunkatársa.

Az ELTÉ-n az Agrárinformatika és az Alkalmazott adattudomány kurzusok, az Óbudai Egyetemen a Precision Livestock farming tantárgy felelőse.

Több éve kutatja a mesterséges intelligencia és a gépi tanulási módszerek gyakorlati alkalmazását a nagyüzemi állattartásban. Mielőtt az ELTÉ-re került, közel tíz évig dolgozott a nagyüzemi állattartás vállalati szektorában, ahol többek között a nagyüzemi sertés- és baromfitelepek automatizált tartástechnológiájának tervezése és értékesítése volt a feladata.

Dr. Szabó Sándor villamosmérnökkel és Tóth Gergő vezető fejlesztővel közösen fejlesztették ki innovatív precíziós baromfitartási megoldásukat, amellyel 2022-ben megnyerték az Óbudai Egyetem start-up versenyét és 2024-ben az Alföldi Állattenyésztési Kiállítás Innovációs termékdíját Agrárinformatika kategóriában a Bonafarm Mezőgazdasággal közösen.

Az Óbudai Egyetem támogatásával és társtulajdonlásával 2023-ban megalapították a Birdwatcher startupot. Egyetemi oktatóként precíziós sertés és baromfi technológiákat oktat agrármérnök és informatikus hallgatóknak több magyarországi egyetemen.

Az ELTE Informatikai Karán a Precíziós Mezőgazdasági Kutatócsoport vezetője. A PREGA (Precíziós Mezőgazdaság) konferencia Informatikai szekciójának szervezője.