ÁLLATÁLLOMÁNY ÉS KÖRNYEZET

By | 2023.06.16.
Nagyon sokféle, nagyon sok forrásból származó anyag, publikáció készült arról, hogy vajon fenntartható-e az egyre lassabban, de még növekvő létszámú emberiség állati élelmiszerekkel való ellátása, vagy át kell térnünk növényi, illetve szintetikus állati termékek fogyasztására?
A main stream, a médiumok fősodra szerint az állattenyésztést drasztikusan vissza kell szorítani, mert a Föld eltartó képességét kimeríti, a Föld nem tud regenerálódni, az állattartás szennyezi a környezetet, az ivóvíz készletet, túl nagy az ökológiai lábnyoma.
Azonban nem mindenki gondolja, látja ezt így, és olyan új gyakorlatokat vezet be hozzá, amelyek mára jelzik, hogy lehet más út, más megoldás.
Allan Savory már évtizedek óta más utat jár, és egyre több gazdálkodót nyer meg módszereinek. Van itthoni követője, partnere is, tagtársunk, a https://www.facebook.com/remenyfarm!
Érdemes elolvasni Savory anyagát a holisztikus menedzsmentről, amelyet már 16 millió(!) hektáron alkalmaznak, szerte a világon.
A cikk angol nyelvű, de a böngészők lefordítják azokat magyarra.
Érdemes elolvasni!
Ja, és itt is remekül használhatók és további hozzáadott értéket jelentenek azok a technikai megoldások, adatelemzési módszerek, amelyek a precíziós állattartás sajátjai.