Lépésről – lépésre: a növénytermesztés és az állattartás integrációjában!

By | 2024.06.17.

Szakmai anyagokat kérő felhívásunkra érkeznek a beküldött anyagok, aminek örülünk és köszönjük!

 

Egyesületünk egyik fő célja ugyanis az igények és a megoldások egymásra találása!

Ez pedig – kapitalista termelési viszonyaink között – leghatékonyabban a piacokon keresztül, adás-vételi akciók eredményeként tud megvalósulni. Ha netán változna a társadalmi berendezkedésünk, mi is alkalmazkodni fogunk hozzá 🙂

Várjuk minden, az állattartásban érdekelt résztvevő hasonló anyagait tagtársainktól vagy a tagságon kívüli körből is, hogy megoszthassuk azokat.
Addig is örömmel adunk helyet tagtársunk, az Agrovir kérésének és megosztjuk egyik webes tartalmukat, amely összekötő kapocsként funkcionál az állattartás és a növénytermesztés között!

Ennek különösen örülünk, mivel nagy problémának tartjuk, hogy a jelenlegi – sajnos elterjedt – gyakorlat szerint az állattenyésztők és a növénytermesztők egymástól függetlenül dolgoznak, holott a legszorosabb együttműködésre lenne szükség, mivel a takarmánynövény termesztés az állatokat szolgálja, az állati trágya pedig a növénytermesztést támogatja. Nagy szükség lenne a két terület integrációjára.

 

Az Agrovir a növénytermesztési adatgyűjtésről és feldolgozásról ismert, ugyanakkor a szántóföldi növénytermesztők többsége maga hasznosítja a megtermelt takarmány alapanyagot, főleg tejelő tehenészetek fenntartásával, silókukoricát használva tömegtakarmányként.
Adódott az igény, hogy egységes adminisztrációs rendszerben történjen a területek adatainak gyűjtése, feldolgozása, az eredmények kiértékelése, azok átadása.

Nézzük meg, hogy halad ennek megoldásában az Agrovir!