Új utak az állategészségügyben!

By | 2023.11.23.
EGYÜTTMŰKÖDÉS, KOMMUNIKÁCIÓ ÉS CSALÁS A MIKROBÁK VILÁGÁBAN, A QUORUM SENSING ÉS A KOOPERÁCIÓ EGYÜTTES EVOLÚCIÓJA BAKTÉRIUMOKBAN
Tagtársaink jól tudják, hogy Egyesületünk fő törekvése a gazdasági haszonállatok egészségesen tartása, mert a régi mondás szerint „ha egészség van, akkor minden van”!
Ez a lehető legszélesebb körben (gazdálkodás jövedelmezősége, tervezhetősége, állatjólét, minőség, környezetvédelem) igaz megállapítás!
A Quorum Sensing megoldás tudományos alapjáról már 2010-ben cikk jelent meg az MTA folyóiratában, a Magyar Tudományban.
Jó hír, hogy a napi termelők számára is elérhető megoldások vannak már itthon is, méghozzá nem is tegnap óta. Ennek egyik képviselője az AHV Kft.
Mielőtt bárki elsütné a reklámozás vádját, jelzem, hogy a hazai napi gazdálkodásban elérhető és megvalósítható megoldásokat keressük és propagáljuk, tehát nyitottak vagyunk bármilyen konkurrens cég anyagát is közölni, mert véleményünk szerint a gazdálkodó csak nyer vele, ha minél több forrásból tájékozódhat és minél többféle megoldás közül válogathat. Várjuk a hasznos állategészségügyi megoldások más hazai képviselőit is, akik elérhető megoldásokat tudnak letenni az asztalra.
Addig is az AHV tájékoztató cikke itt olvasható.