Események betöltése

« Összes Események

ANImashEXPO 2024

november 28 - november 30

1. Állattenyésztési és állategészségügyi szakkiállítás

Új kiállítással bővül a HUNGEXPO kínálata: december 5-7. között rendezik az ANImashEXPO-t, amelynek célja, hogy fórumot és önálló bemutatkozási lehetőséget teremtsen az állattenyésztés, állatjóllét és állategészségügy területén működő szakembereknek, vállalkozásoknak. A kiállítás középpontjában a szakmát érintő legfontosabb kérdések állnak, köztük

  • az ágazat versenyképességének növelése,
  • a megújuló energiaforrások felhasználása és
  • a folyamatos innováció.

A kiállítás kiemelt szakmai partnerei (a kép sorrendjében): a Magyarországi Precíziós Állattartásért Egyesület (MAPÁE), a Magyar Állattenyésztők Szövetsége (MÁSZ) (majd a Hungexpo igazgató és a Hungexpo szervező hölgy), a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE), az Állatorvostudományi Egyetem (ÁTE) és a Magyar Államkincstár (MÁK).

A Magyarországi Precíziós Állattartásért Egyesület azokra a hazai megoldásokra koncentrál, amelyek a precíziós, azaz modern, hatékony, egyedre/telepre szabott és gazdaságos állattartási gyakorlatokat követik, építve olyan, más területeken is bevált megoldásokra, mint a digitalizáció és mérési, adatfeldolgozási technikák, amelyeket az ipar fejlődése (ipar 4.0, 5.0) a gazdálkodás számára biztosít.

Az Egyesület által a kiállításra tervezett konferencia és annak szekciói közösen mutatják be a már hazai gyakorlatban használt megoldásokat, és megszólaltatják azok gyakorlati felhasználóit a gazdálkodókat is. Így nemcsak az új megoldások bemutatása történik meg, hanem rögtön azok felhasználási tapasztalatai is megjelennek, különös tekintettel a bevezetést megelőző döntési folyamatokra, a megoldás bevezetésének folyamatára, a kezdeti nehézségekre, azok megoldásaira és az eredményekre. Az előadásokon külön hangsúlyt fektetnek a megtérülés kérdéseire, amelyek a bevezetést fontolgató gazdák számára alapvető jelentőséggel bírnak. Ez – a szervezők reményei szerint – élénk párbeszédet generál a résztvevők és a hallgatók között.

Három napon át, két párhuzamos szekcióban folyamatosan előadásokat tartunk, melyben igyekszünk széles érdeklődői réteget kiszolgálni, úgymint

  • a gyakorlati, nagy tapasztalattal rendelkező gazdálkodókat
  • a fiatal gazdálkodókat
  • a megoldás szállítókat
  • az új technológiák iránt érdeklődőket
  • az adatalapú megoldások iránt érdeklődőket
  • az állati termékeket fogyasztó (vagy arról éppen lemondani készülő) közönséget

és még sok mindenki mást is…

Külön érdekessége előadásainknak, hogy nem részenként, hanem egymással összekapcsolva tárjuk a hallgatók elé mondanivalónkat!

Ez azt jelenti, hogy a 20 percesre tervezett előadások első felében megoldásokat mutatunk be, majd a második felében azokat a gazdákat szólaltatjuk meg, akik a megoldást már hosszabb ideje használják, így elmondhatják, hogy miért vágtak bele, milyen nehézségekkel kellett megküzdeni a bevezetés során, mennyire érte meg és milyen eredményeket hozott a bevezetés és milyen terveik vannak a jövőre nézve.

Úgy gondoljuk, hogy így teljes képet tudunk adni egy-egy megoldásról, mivel nemcsak a javaslat és elvárás, hanem annak gyakorlati bevezetése, használata, eredményei is ismertetésre kerülnek. Ez már jó alap ahhoz, hogy aki még csak ismerkedik a gondolattal, előbbre tudjon lépni.

 

Részletek

Kezdés:
november 28
Vége:
november 30
Esemény kategória:
Honlap:
https://hungexpo.hu/events/animashexpo/

Szervező

MAPÁE
Email
info@hunplf.hu
View Szervező Website

Helyszín

Hungexpo
Albertirsai út 10.
Budapest, 1101 Magyarország
+ Google Térkép
View Helyszín Website