AZ ÁLLATI NYERSANYAG FELDOLGOZÁSA

By | 2024.03.18.
avagy Digitalizáció az Élelmiszeriparban.
Nem mindegy, hogy miért, kinek és milyen célra termelünk nyers állati termékeket. Az pedig nagyon nem mindegy, hogy mit várnak el tőlünk, milyen termelési láncnak vagyunk a kiindulópontjai.
Az alábbi 2023-s PREGA előadásban látható (köszönet érte Dr. Friedrich László Egyetemi Tanárnak, a MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézete Intézetigazgatójának), hogy milyen elvárásokkal kerül az állati nyers termék az élelmiszerfeldolgozás folyamatába, majd a fogyasztó asztalára.
Az előadás rámutat arra, hogy az élelmiszeripar magas minőségű alapanyagot és stabil termelési hátteret vár el a mezőgazdaságtól, aminek zálogát az agrárdigitalizációban látja. Természetes, hogy ebbe a körbe a precíziós növénytermesztés mellett a hasonlóan fejlett és eredményes precíziós állattartás is beletartozik.
Nézzük az előadást!