Dr. Juhász Anikó Agrárgazdaságért Felelős helyettes államtitkár fogadott minket!

By | 2024.05.09.

Dr. Juhász Anikó Agrárgazdaságért Felelős helyettes államtitkár április 23-án az Agrárminisztériumban fogadta Dr. Pajor Gábort, egyesületünk elnökét, továbbá Dr. Mikó Editet, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának dékánját (a Kar a tagtársunk).

A találkozó során a precíziós állattartás és -tenyésztés széleskörű terjesztéséről, a precíziós megoldásokat kutatók, valamint fejlesztők és az azokat felhasználók összekapcsolásáról, ennek pozitív hatásairól – úgymint az egészséges, megfelelő mennyiségű és minőségű állati eredetű élelmiszeralapanyag előállítása, az állatjólét megvalósítása, a Föld természeti erőforrásainak megőrzése, egy fenntartható és élhető környezet átadása a következő nemzedéknek – esett szó.

Dr. Pajor Gábor kiemelte, hogy az állattartók munkáját, jelenlegi helyzetét szeretné segíteni az egyesület, ezért tagjaival együtt azon dolgozik, hogy a precíziós állattartási megoldások a növénytermesztés precíziós megoldásaihoz hasonló elismerésben részesüljenek az ágazatban, mivel azokkal egyenrangúak, és hasonlóan eredményesek. Fontosnak tartjuk élő, aktív kapcsolat kialakítását az állattartók és -tenyésztők, az állatorvosok és a növénytermesztők, növénynemesítők között. A hazai állattartási ágazat fejlődését, versenyképességének fokozását szeretné a felsorolt tevékenységekkel a MAPÁE támogatni.

A találkozó során Dr. Pajor Gábor felkérte Dr. Juhász Anikó helyettes államtitkárt a Magyarországi Precíziós Állattartásért Egyesület Jószolgálati Nagykövetének.
Dr. Juhász Anikó megköszönte a szervezet bemutatását és felvázolta azokat a kapcsolódási pontokat, ahol együttműködési lehetőségeket lát a szervezettel:
– Jogszabályok véleményezése
– Támogatáspolitika, tervezett felhívásokhoz szakmai javaslattételi és véleményezési lehetőség
– Hatósági munka támogatása szakmai javaslatokkal

Az alábbi képen balról jobbra: Dr. Pajor Gábor, Dr. Juhász Anikó, Dr. Mikó Edit és Pintér Levente Elemér (Agrárminisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Helyettes Államtitkárság, digitalizációs referens) látható