Itt az év vége, az Ünnepi készülődés ideje…

By | 2023.12.17.
Itt az év vége, az Ünnepi készülődés ideje. Hamarosan túl leszünk a 2023-as éven és kezdődik a következő, amihez energiát gyűjthetünk a karácsonyi és újévi ünnepek alatt.
Az állattartók esetében kicsit más a helyzet, mint a növénytermesztőknél, akik szerencsés esetben túl vannak az őszi munkákon és felkészülnek a tavasziakra. Állataink azonban folyamatos törődést, gondozást, odafigyelést igényelnek az egész évben, így a pihenést úgy kell megoldani, az időt úgy kell beosztani, hogy az állatok ne szenvedjenek hiányt.
Ezekben a feladatokban is segít a világ technikai fejlődése, ami olyan eszközöket, berendezéseket biztosít, amelyek csökkentik az élőmunkaerő ráfordítást, de ezek csak abban az esetben eredményesek, ha az állatok igényeit szolgálják és nem az állatoknak kell alkalmazkodniuk hozzá. A legjobb példa erre a teljesen robotizált és a fejőházas fejés összehasonlítása, amelyben az előbbi van az állatért, az utóbbi esetében az állat van a technológiáért.
Többek között ennek is köszönhető, hogy a tejtermelő tehenek miért bírják olyan rövid ideig, csupán 2 – 2,5 laktációig a termelést hagyományos, fejőházas környezetben. Utána kénytelen a gazda selejtezni, ami óriási veszteség a felnevelési költségráfordításokban és folyamatos szenvedés a tejelő tehenek számára, amelyek így csak töredékét tudják nyújtani annak, mint amire képesek lennének. Ez csak egy kiragadott eset, de jól példázza, hogy a technológia felhasználásában szemléletváltásra van szükség. Habár iparszerű termelésről beszélünk a mezőgazdaságban, az állatok nem gépek (ahogy a növények sem), csak az a termelési megoldás lehet tartósan, hosszú távon eredményes, amely AZ ÁLLATOK EGÉSZSÉGBEN TARTÁSÁT TŰZI KI CÉLUL, mert ha egészség van, akkor minden van, beleértve:
– az olcsóbb termékelőállítást
– a több és jobb minőséget
– a magasabb termelési hasznot
– a magasabb jövedelmezőséget
Ennek elérésében, megvalósításában segít a PREGA, oly módon, hogy közel hozza, bemutatja azokat az állattartási precíziós megoldásokat, amelyek a hazai, napi gyakorlatban már bizonyítottak. Ehhez segítségül hívjuk azokat a gazdálkodókat is, akik megosztják tapasztalataikat. Találkozni lehet velük, kérdezni lehet tőlük, mindez segíti döntésünket, amennyiben javítani szeretnénk eredményességünkön.
A PREGA látogatásához EXTRA kedvezményeket kínál Egyesületünk aktív tagjainak annak köszönhetően, hogy az Állattartási és -Tenyésztési Szekciót közösen szervezzük az Agroinformmal.
Mit jelent ez? Tagjaink részére 50%-s engedményt a látogatási díjból!
Magánszemélyek részére az éves tagdíj kb. 10 000.- Ft, 1 nap látogatási díjból a kedvezmény 29 000.- Ft.
Profitorientált cégek számára az éves tagsági díj kb. 70 000.- Ft, 3 nap látogatási díjából (mert a PREGA 3 napos) a kedvezmény 78 000.- Ft, ha a PREGA esten beszélgetni, ismerkedni szeretnétek másokkal a tapasztalatok kicserélése érdekében, akkor még 10 000.- Ft kedvezmény érhető el.
Nyilván nem ez lehet a fő oka a tagsági jelentkezésnek, de jó példa arra, hogy az Egyesület többletszolgáltatásokat kíván nyújtani, ami a honlapunkon olvasható egyesületi célok és feladatok megvalósítása mellett hasonló kedvezményeket is kínál a rendezvényekből.
Aki még nem aktív tag, az beléphet 2024-re, aki már aktív, az pedig igénybe veheti a kedvezményt.
A kedvezmény igénybevételének feltétele a PREGA jelentkezési oldalon mail címként a @hunplf.hu-s mail cím használata. A szervezők csak akkor fogadják el a kedvezményes jelentkezést (keressétek a MAPÁE kedvezményes árakat), ha érvényes hunplf-s mail címmel jelentkezik be valaki. A hunplf-s mail cím automatikusan jár azon tagjainknak, akik az éves tagdíjat befizették. Aki még nem aktiválta hunplf-s mail címét, írjon az info@hunplf.hu címre, a tárgyban jelezze: hunplf aktiválás kérése.
Aki kedvezményes PREGA regisztráció kódot is kér, oda csak annyit írjatok, hogy MAPÁE TAG.
A tagsági díj az Egyesület számára nem ajándék, hanem a napi működéshez és terveink megvalósításához történő anyagi hozzájárulás, amit minden tag (az elnököt is beleértve) befizet évente az egyesületi kasszába.
Jelenleg ezzel a kedvezménnyel tudunk hozzájárulni a karácsonyi csomagbontáshoz, januárban folytatjuk a 2023. évi számvetéssel és 2024-es terveinkkel, feladatainkkal, amelyek megvalósításához várunk Titeket!
Békés Karácsonyi Ünnepeket és Eredményekben Gazdag Boldog Új Esztendőt Kívánok Mindannyiunknak!
Üdvözlettel, Dr. Pajor Gábor az Egyesület Elnöke!