Közös konferencia a Szegedi Egyetem Mezőgazdasági Karával 2024 májusában

By | 2024.04.03.

A sikeres februári PREGA állattartási és -tenyésztési szekció után folytatjuk rendezvényeinket, ezúttal Hódmezővásárhelyen.
A XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásáron tartunk a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karával közös konferenciát, amire minden érdeklődőt szeretettel várunk! A konferencia címe:

Állattartás, tűzoltás nélkül!
avagy az eredményes precíziós állattartás hazai gyakorlata.

A XXI. század egyértelműen a rohamtempóban változó ipari fejlődésről és az ezzel együttjáró digitalizációról szól, amely a mezőgazdaság technológiai elemein keresztül a napi gyakorlati állattartásban is megjelenik. Ennek eredményeként mindent elöntenek a digitális adatok, amelyeket ma még idegenkedve szemlélnek a gazdák, pedig munkájuk eredményességét és állataik jólétét is hatékonyan támogatni képes.
Az állattartás egyik legnagyobb problémája, hogy csak akkor értesül a gazda a bajról, ha már ég a ház. Az időben történő jelzés, az állatok fejlődésének napi nyomonkövetése viszont lehetővé teszi azt, hogy a gazda időben lépjen, így tűzoltásra ne legyen szükség, annak negatív következményeit elkerüljék. Ezek lehetőségeit járja körül rövid konferenciánk, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara és a Magyarországi Precíziós Állattartásért Egyesület közös rendezésében.
Az előadások között szerepel szarvasmarha takarmányozás, modern sertéstartás, víziszárnyasok fejlődésének napi megfigyelése, méhészet, trágyakezelés (ha már milliárdokat költünk a takarmányokra, ne hagyjuk veszni annak melléktermékét sem, ami a föld aranya) és mindezek finanszírozhatósága, egy nagy hazai bank agrárágazati szakembere tolmácsolásában. Nem marad el a kerekasztal sem, ahol érdeklődésre számottartó kérdésekre válaszolnak az állattartási ágazat széles körét képviselő vendégeink.