Egyszerű és ötletes megoldásokkal is javítható az eredmény, erre példa az alábbi német megoldás (a képre kattintva, általában így olvashatók a hivatkozott cikkek).
Két dolgot emelnék ki belőle, ami minden állattartó számára hasznos tanács:
1) az állatok stressz faktorának csökkentése minden esetben jótékony hatású azok egészségére
2) a technológiát igazítsuk az állatok igényeihez és ne az állatoktól várjuk, hogy alkalmazkodjanak a technológiához!
Miért is?
Egyszerű, mert így kapunk több és jobb minőségű állati eredetű élelmiszer alapanyagot kevesebb takarmány, kevesebb vagy nulla antibiotikum felhasználás mellett, optimális és tervezhető termelési időkkel, kisebb termelési szórással, javítva az állatjólétet és csökkentve a környezeti káros anyag kibocsátást.
Ugye milyen érdekes?
Kis beavatkozás, magas és hosszan tartó értékteremtés minden vonalon, beleértve a nyereségességet is!
Érdemes gondolkozni és megvalósítani hasonló megoldásokat mindenkinek a saját gazdaságában, mert ebből mindenki profitál. A gazda, a feldolgozó, a vásárló az állat és bolygónk is.