AlphaVet Állatgyógyászati Kft.

By | 2024.06.20.

Az AlphaVet Állatgyógyászati Kft. 1989-ben alapított magyar tulajdonú vállalkozás.

A több mint 30 éves társaság klasszikus állatkórházi gyógyító tevékenysége mellett állatgyógyszert, illetve állattartási eszközöket fejleszt, gyárt, forgalmaz továbbá állateledel, illetve felszerelés kis- és nagykereskedelmi tevékenységet folytat.

Az AlphaVet Kft. története a székesfehérvári állatkórház, az Állatorvos-tudományi Egyetem (ÁOTE) Gyakorló Klinikája Kft. megvásárlásával kezdődött. 1992-től több szervezeti változtatás után, az állatkórházi szolgáltatások mellett a vállalat állatgyógyszer, majd később állateledel kis- és nagykereskedelmi tevékenységbe kezdett. 1998-ra piacának egyik meghatározó szereplője lett. Kizárólagos hazai forgalmazója több nemzetközi gyógyszer, állattenyésztési eszköz és állateledel gyártónak.

A cég az állatok egészségére fókuszál, és átfogóan segíti az állatorvosokat és az állattulajdonosokat az állatok egészségének és jóllétének javításában. 100%-ban magyar tulajdonú vállalat, mely hazai munkaerőt foglalkoztat, s szilárd alapelveinek és értékeinek szem előtt tartásával erősíti piaci pozícióját évről-évre.

A széleskörű termékkínálatnak és a szakértői támogatásnak köszönhetően számos területen kínál megoldásokat az állatgyógyászatban és az állattenyésztésben. Az állatorvosi gyógyszerek területén az AlphaVet kínálatában megtalálhatók az antibiotikumok, a gyulladáscsökkentők, a fájdalomcsillapítók, az immunmodulátorok és az antiparazita készítmények. Az állateledel-kiegészítők között megtalálhatók a speciális étrend-kiegészítők, amelyek az állatok táplálkozási igényeit kielégítik, és segítenek a betegségek megelőzésében és kezelésében.

Az állattenyésztési eszközök kereskedelme mellett komplett állattenyésztési technológiák, projektek tervezése és telepítése is színesíti a palettát, legyen szó baromfi-, sertés-, kiskérődző-, vagy szarvasmarha takarmányozásról, szellőzés technikáról. Az AlphaVet sikeresen szerepel a különböző hazai és az EU által támogatott pályázatok megvalósításában is, mely tovább emeli a cég nimbuszát.

A cég állandó résztvevője a hazai és külföldi szakmai kiállításoknak, fórumoknak, tenyésztői és gyógyszerszakmai kiállításoknak. Az AlphaVet részvételének előnyei között szerepel a márka ismertségének és jó hírnevének növelése, valamint a szakmai kapcsolatok erősítése. Az ilyen rendezvényeken való részvétel lehetőséget ad az AlphaVetnek arra, hogy közvetlen kapcsolatot építsen ki az állatorvosokkal és az állattulajdonosokkal, és megismertesse velük termékeit és szolgáltatásait.

Az értékteremtés az AlphaVet alapvető célja. Az AlphaVet minden termékével és szolgáltatásával olyan értéket kíván teremteni, amely elősegíti az állatok egészségét és jóllétét, és az állattulajdonosok elégedettségét. Az AlphaVet nem csak a termékek és szolgáltatások minőségére, hanem az ügyfélszolgálatra és a tanácsadásra is nagy hangsúlyt helyez, hogy az ügyfelek maximálisan elégedettek legyenek a vállalat szolgáltatásaival.

Az AlphaVet számára a pozitív ügyfélélmény kialakítása kiemelten fontos, hiszen az elégedett ügyfelek hosszú távú lojalitást jelentenek a vállalat számára. Az AlphaVet igyekszik biztosítani, hogy az ügyfeleknek a lehető legjobb élménye legyen a termékek és szolgáltatások használata során, legyen szó akár tanácsadásról, termékinformációról vagy szállításról.

A folyamatos fejlődés az AlphaVet vállalati kultúrájának fontos része. Az AlphaVet minden dolgozója elkötelezett a folyamatos fejlődés mellett, hiszen az ügyfelek igényei és a piaci kihívások folyamatosan változnak. Az AlphaVet munkatársai folyamatosan figyelik a piaci trendeket, fejlesztik a termékeket és szolgáltatásokat, hogy a vállalat mindig a lehető legjobban tudja kielégíteni az ügyfelek igényeit.

Az együttműködés szintén kiemelt jelentőséggel bír az AlphaVet számára. Az AlphaVet szakemberei szorosan együttműködnek az állatorvosokkal, az állattartókkal és a szakmai szervezetekkel annak érdekében, hogy megfelelő és hatékony termékeket és szolgáltatásokat kínáljanak. Az AlphaVet partnerekkel való együttműködése kiemelkedően fontos, hiszen az együttműködésen keresztül lehetőség nyílik a tapasztalatok és az ismeretek megosztására, valamint a közös célok elérésére.

A felelősségvállalás az AlphaVet számára nem csupán üzleti kérdés, hanem etikai és társadalmi kötelesség is. A cég mindig arra törekszik, hogy olyan termékeket és szolgáltatásokat kínáljon, amelyek biztonságosak és hatékonyak az állatok számára, és amelyek tiszteletben tartják az állatjóléti elveket. Emellett az AlphaVet aktív szerepet vállal az állatvédelemmel kapcsolatos kezdeményezésekben és programokban is, továbbá az országban teljesen unikális, folyamatosan nyitvatartó állatkórházával segíti a gazdik és kedvenceik életét.

Az AlphaVet becsületességét és etikai alapjait az ügyfélélményen keresztül is megnyilvánítja. A cég mindig arra törekszik, hogy az ügyfelek elégedettek legyenek a termékekkel és szolgáltatásokkal, és hogy hosszú távú kapcsolatot építsenek velük. Az AlphaVet szakemberei mindig korrekt és tisztességes üzleti magatartást tanúsítanak, és az ügyfelek bizalmát a magas színvonalon keresztül kívánják elnyerni és megtartani.

A cég alapgondolata, hogy az egészséges, jól tartott állat biztosítja a gazda jólétét és a kisállat tulajdonosok örömét, ezért mindent igyekszik biztosítani, ami az állatok jólléte érdekében szükséges.

Komoly szakmai múltra tekinthet vissza az 1912-ben alapított Phylaxia Gyógyszergyár Bábolnai Gyógyszergyártó üzeme, amelynek megvásárlásával 2008-ban az AlphaVet megalapozta gyógyszergyártási tevékenységét. Az üzemet az AlphaVet teljes egészében felújította, kibővítette és a legkorszerűbb, „high-tech” gyártóberendezésekkel szerelte fel. A gyártási körülmények javítása lehetővé tette a termékfejlesztés folytatását, a meglévő termékpaletta minőségének további javítását. Az üzem európai mércével mérve is korszerű, EU GMP minősítéssel rendelkezik és már 30 állam számára gyárt állatgyógyászati termékeket az Európai Unión belül és azon kívül is.

Az AlphaVet állatgyógyszer portfoliója a legkeresettebb termékekből állt össze: haszonállatok számára gyártott antibiotikumok és féreghajtók mellett kutyák bőrfertőzésére, illetve külső hallójárat gyulladására készít a világon egyedülálló, saját fejlesztésű originális készítményeket. A felújítás során az üzemet alkalmassá tették premixek, porkeverékek, granulátumok, orális oldatok/szuszpenziók és tabletták gyártására is. Az üzem gyártói kapacitása valamennyi termékből sokszorosan meghaladja a magyarországi igényeket, biztosítva az export piacok zavartalan ellátását, emellett pedig jelentős szabad kapacitás marad a bérgyártási tevékenységre is.

A gyártói fejlesztéssel párhuzamosan folyamatos a saját fejlesztésű termékportfólió bővítése is, amelyben a cég saját kutatási igazgatósága mellett partnerként számos rangos európai kutatóintézet és egyetem is részt vesz.

Az AlphaVet jövőbeli céljai között szerepel a további növekedés, melyben az innovatív megoldásokra és az új technológiák kiaknázására támaszkodik, kiegészülve az ügyfélélmény további javításával. A következő években a kiterjesztési stratégia további kialakítására és az új piacok felfedezésére és kiszolgálásra összpontosít. Az AlphaVet számára kiemelten fontos az állatgyógyászat fejlődése, így a cég új gyógyszereket és oltóanyagokat kíván bevezetni a hazai és nemzetközi piacokra, míg az állattenyésztőket megfelelő technológiai háttérrel és eszközökkel ruházza fel.

Az AlphaVet elkötelezett amellett, hogy a lehető legjobb minőségű termékeket és szolgáltatásokat nyújtsa ügyfeleinek, és ennek érdekében folyamatosan fejleszti a termékei minőségét és hatékonyságát. Emellett a cég szoros együttműködést tart fenn az állatorvosi szakemberekkel, hogy megértsék az iparág igényeit és a lehető legjobb megoldásokat kínálják.

Az AlphaVet további célkitűzése, hogy fenntartható módon működjön, és felelősséget vállaljon a környezetvédelem terén. A cég törekszik a hulladék minimalizálására és az energiahatékonyság javítására, és számos környezetbarát intézkedést vezetett be az elmúlt évek során.

Összességében az AlphaVet a minőség folyamatos javítása, az innováció és a fenntarthatóság terén kívánja tovább erősíteni piaci pozícióját, szem előtt tartva az állattartók, állatorvosok, állattenyésztők, illetve állattulajdonosok érdekeit.