Takarmányozás a baromfi és sertéstartásban

By | 2023.06.12.
A baromfi és sertéstartásban az egyik legnagyobb kihívás olyan takarmányok olcsón történő előállítása, melyek az állatok számára a szükséges fehérjéket és aminosavakat megfelelő arányban és könnyen emészthetően, könnyen felszívhatóan tartalmazzák, azaz a lehető legjobban hasznosulnak és a végtermék előállítást olcsóbbá teszik.
A legújabban feltárt, felfedezett ilyen fehérjeforrás rovarokban, pl. a katonalegyekben található meg. Senki ne gondoljon arra hogy állatainknak kukacot vagy légy tetemeket kell fogyasztaniuk (bár a baromfi imádja), dehogy! A katonalegyekből kivont fehérjék viszont remek takarmánykiegészítők.

Hogy jön ide a precíziós állattartás? Olvassák el, és nézzék meg azokat a videókat, ahogy a katonalegyeket tartják, szaporítják, és meglesz a válasz! Elvégre a légy is állat, igaz?

BSF Systems Kft. – Prémium minőségű, környezetbarát rovar alapú állateledelek, illetve rovartermékek állati takarmányozásra egyenesen Magyarország első rovarfehérje előállító üzeméből. Megtalálsz mindent, ami a fekete katonaléggyel kapcsolatos: tartástechnológiai eszközök, élő és feldolgozott termékek, száraz tápok.