Egy kis statisztika – magunkról

By | 2023.08.30.
Talán másokat is érdekel, hogy milyen közösségbe „csöppent”, milyen társaság tagja. Íme a(z) FB statisztikája.
Én két érdekes/örvendetes adatot látok rajta (amiből most információt „állítok elő”). Az egyik, hogy minél fiatalabb a korosztály annál több a nő, a másik pedig, hogy a fiatalabb korosztály is követ minket. Mindkét adat azért érdekes és fontos, mert egy erősen visszaszorulóban lévő szakma, a mezőgazdaság témájával foglalkozunk, amely esetében a korcsoportok és nemek szerinti foglalkoztatottsági mutatók világszinten fordított arányokat mutatnak.
És lám, lehet a témáról úgy is beszélni, lehet úgy is megközelíteni, hogy az a fiatalok, és a nők számára is vonzó, közösségi szinten követhető legyen. Mi, az Egyesületben úgy gondoljuk, hogy érdemes a mezőgazdasággal, az állattartással foglalkozni, mert fejlődőképes, természetközeli (természet közelibbé lehet tenni) és nélkülözhetetlen az emberi élethez. Ugyanakkor be kell illeszteni a mai körülmények, elvárások és lehetőségek közé. Ezen dolgozunk és erre próbáljuk azokat is buzdítani, akik valamilyen módon érdeklődnek az állattartás (azon belül is a gazdasági haszonállatok tartása) iránt.
KÖSZÖNÖM A RÉSZVÉTELETEKET, AZ AKTIVITÁSOTOKAT, amely követésben, hangulatjelek, bejegyzések, megosztások formájában jelenik meg mindannyiunk számára.
Folytatjuk és folytassuk együtt!